Обновеното Трансфер на случај

Знаци на Неуспехот Трансфер на случај

Начинот на кој случај вашиот трансфер работи е тоа што ќе ја преземе власта од преносниот и тоа упатува на двата краја на вашиот автомобил, или оските, преку две одделни погонски осовини. Можете да го најдете на задната страна од преносот каде што го добива својата енергија од моторот. Откако моќ доаѓа преку моторот на пренос, тоа оди преку случај на трансфер на предните и задните тркала. Ако случај на преносот не можете да го исправиме, or replace it with a new or rebuilt transfer case. Кога случај на преносот почне да пропушта може да забележите следните прашања:

чудни звуци

Самото слушање на бучава која звучи како некоја брзина никнуваат надвор може да укаже на потребата од повеќе подмачкување или дека компонента се носи. Таа, исто така може да значи дека вашиот брзини се случај изградена трансферизабени или оштетени, или дека вашиот синџир е оштетена, во случај на пренос на синџир управувано.

Брзини пукање од

Ако вашиот брзини задржи пукање од, тоа може да значи дека вашиот брзини се носат и не може да ги задржи на вашиот камион во две или четири тркала. Ова најчесто е прашање што доаѓа на постепено, но може да се покаже сериозен проблем.

протекување заптивки

По време на вашиот печати може да се прекине и да почне да излегуваат во јавноста. Ако не се обрати на протекување печат тоа може да доведе до несоодветни подмачкување и сериозни внатрешно оштетување.

хард менувањето

Хард менување може да биде предизвикана од промена на поврзување, наклонета или истрошени. Во некои случаи, the linkage simply needs lubrication. If the linkage is okay, проблемот може да биде предизвикана од свиткано или оштетени вилушки смена во случај на пренос.

Трансфер на случај згрози

A hard jerking motion that occurs while accelerating could be caused by fluid levels, случај сврзувачки елементи губат трансфер, носи брзини или лежишта, или неисправни внатрешна спојки. Згрози исто така може да се случи при мали брзини за возила со неисправни вискозна спојка или спојката пакет.

Ако имате било какви прашања или е потребна помош, ни даде на повик.

(877) 776-4600 / 407-872-1901
Повик денес, добиете вашиот случај трансфер обновеното утре!

трансфер случај делови за смена на проблеми

Трансфер на случај Дијагноза (дел од времето на возење)
проблем Можна причина решение
Бучни Операција * 1. Заморен лежишта, splines, оштетени брзини или носи шахтите
2. Ниско ниво на подмачкување
3. Лабавите или скршени месеци
1. обнова единица
2. Пополнете го поправите ниво
3. Стегнете или да го замени месеци
Скокнува од возење 2 тркала 1. Поместување на рачката пружината пролет слаб или скршени
2. Лизгачки спојката шпонка активната површина носи или заострените
1. Заменете пролет
2. Заменете го носи делови
Скокнува на менувачот во погон на 4 тркала 1. Shift мешање лост со подот тава
2. Прекумерна пренос на движење случај
3. Лизгачки clitch активната површина постепено да се намалува или се носи
4. Bent промена вилушка
5. Shift прачка пружината пролет слаб или скршени
6. Shift рачката торзија пролет не држи
7. Заморен лежишта, менувачот заби или шахтите
1. Обезбеди соодветна дозвола
2. Проверете / замени трансфер случај месеци
3.Заменете го носи делови
4. Заменете промена вилушка
5. Заменете пружината пролет
6. Заменете торзија пролет
7. ремонт единица

*Забелешка: transfer cases using a gear drive will produce a gear whine, Ова е нормално

Трансфер на случај Дијагноза (со полно работно време возење)
проблем Можна причина решение
бучни Операција 1. Ниска или неправилно ниво подмачкување
2. работат во “заклучи” на хард сува површина патишта.
3. Прекумерна употреба на брзини, синџири или разлики
4. Лабавите или влоши месеци.
1. Пополнете го поправите ниво
2. Се префрлат од “заклучи”
3. Обнови колку што е потребно
4. Стегнете или да го замени месеци.
Скокови или е тешко да се префрлат од ниски фреквенции 1. Shift линк неправилно наместените, свиткано или скршени
2. Shift шини сува или постигна
3. Намалување единица делови изабени или оштетени
1. Прилагодете, слагам или да го замени промена поврзување
2. чиста, лак или подмачкува како што е потребно
3. Поправка или да го замени колку што е потребно
Локаутот нема да се вклучат 1. Болест оштетени делови
2. Неисправни контрола вакуум, олабавени или оштетени вакуум линии
3. Неисправни промена поврзување
1. Поправка колку што е потребно
2. Заменете контрола / Замени или поврзете вакуум црево
3. Поправка или замена
погон на две тркала нема да се вклучат 1. Не вакуум / Лабавите или скршени црева
2. Неисправни промена на моторот (оска)
3. Неисправни промена на моторот (трансфер на случај)
1. Заменете го цревото и да се обезбеди сите лабава врски
2. Заменете промена на моторот
3. Заменете промена на моторот
погон на четири тркала нема да се вклучат 1. Не вакуум / Лабавите или скршени црева
2. Неисправни промена на моторот (оска)
3. Обврзувачки или скршени трансфер случај смена поврзување
4. Неисправни оска промена поврзување
5. случај Оштетени трансфер
1. Заменете го цревото и да се обезбеди сите лабава врски
2. Заменете промена на моторот
3. Поправка или замена промена поврзување
4. Поправка или замена промена поврзување
5. Поправка или замена трансфер случај
Кога возилото наноси возење право 1. Неправилно исти димензии гуми
2. Нерамна притисок во гумите (оска)
1. Користете исти сет на гуми
2. Прилагодете го нивото на притисокот на воздухот да се препорачува ниво